De intreding van de WAB: Stoppen met payrollen? Zeker niet!

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) brengt de komende tijd, en zeker in het nieuwe jaar, heel wat veranderingen in de flexmarkt met zich mee. Zo wordt de uitvoering van payrolldiensten een stuk complexer. ‘’Ondanks deze veranderingen hoeven onze huidige en toekomstige klanten zich geen zorgen maken’’, aldus Thierry Götz van der Vet directeur van Acceso BV. ‘’Hoewel de nieuwe wet aanpassing vereist, blijven wij onze diensten aanbieden. We hebben onze dienstverlening nu al volledig aan de nieuwe situatie aangepast. Daardoor kunnen onze klanten ook na 1 januari 2020 gewoon gebruik blijven maken van onze diensten.”

Vooral onder uitzendbureaus die hun backoffice uitbesteden aan een payrollbedrijf blijkt veel onduidelijkheid over de op handen zijnde veranderingen. ‘’Wij hebben al van verschillende bronnen vernomen dat er uitzenders zijn die stoppen met payrollen’’, zegt Thierry Götz van der Vet. ‘’Veel uitzenders zijn vaak niet voldoende technisch en qua kennis ingericht om de diversiteit in arbeidsvoorwaarden die de nieuwe wet voorschrijft te kunnen verwerken. Acceso ziet echter de toekomst helder; ‘’Wij werken volgens de mogelijkheden die de WAB ons biedt. We stemmen vraag en aanbod op elkaar af en voldoen op die wijze aan de zo belangrijke allocatie. Wij denken dat werken op deze wijze voor ons alleen maar voordelen zal opleveren. Zo zal onze recruitmentafdeling de komende tijd sterk gaan groeien.’’

Acceso staat al sinds 2008 bekend als de specialist in payrolling en als backoffice dienstverlener. De database van Acceso wordt elke dag groter en groter en zodoende kan vraag en aanbod gemakkelijker op elkaar afgestemd worden. ‘’Als er toch nog bedrijven zijn die zich nog niet zo op hun gemak voelen met de wetsveranderingen, aarzel dan niet en neem contact met ons op’’, aldus de directeur.

Het uitbesteden van de backoffice is volgens de WAB payrollen. Het gaat er om dat als je als uitzendbureau wilt werken jij niet alleen de werving en selectie moet verzorgen, maar ook de gehele front- en backoffice en daar hoort het verloningsproces ook bij. Dat betekent juist dat het nog steeds mogelijk is om vooral de kleinere ondernemingen te ontzorgen, zodat zij zich uitsluitend bezig kunnen houden met het ondernemen zonder dat zich zorgen hoeven te maken over personeel. ‘’Wij blijven juridisch verantwoordelijk voor de werknemers die wij voor onze opdrachtgevers gevonden hebben en na een grondige selectie procedure bij hen aan de slag zijn gegaan’’, aldus Thierry Götz van der Vet.

nl_NLDutch
nl_NLDutch
Secured By miniOrange